از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
سال 1345 شمسی
از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
سال 1345 شمسی
ز سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
جلو عمارت چای خشک کنی باغ توکلی در بازکیاگوراب لاهیجان
سال 1314 شمسی
از سمت راست آقایان : سید عبدالوهاب توکلی - سید عیسی میررازقی محمد کمالی - علی اکبر کسرا - سید نعمت الله توکلی
نشسته : نوری توکلی
قنبر خان چهار دهی
تیمسار سرتیپ صفاری
فیض الله ارض پیما
دکتر مظفر معصومی
دکتر محمد علی مجتهدی
اول مهرماه سالروز تولد مردی است که حق زیادی به گردن علم و صنعت این مرز و بوم دارد. در این روز کودکی در شهر زیبای لاهیجان به هستی قدم نهاد که بعدها ضمن 37 سال مدیریت موفق و پربار دبیرستان البرز تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه پلی تکنیک تهران، دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان قطب جدید علمی کشور و برای اعتلای میهن اش بنیان نهاد.
دکتر مجتهدی در سال ۱۲۸۷ در لاهیجان به دنیا آمد، تحصیل را در هفت سالگی در مدرسه ابتدایی حقیقت شروع نمود در سال 1304 شمسی به تهران آمد و تحصیلات خود را در دارالمعلمین مرکزی ادامه داد و سپس در مدرسه متوسطه شرف تهران سال پنجم و ششم متوسطه را به پایان رساند. در سال ۱۳۱۰ مدرک دیپلم کامل متوسطه (شعبه علمی ) را گرفت و در همان سال پس از قبولی در امتحانات اعزام محصل به اروپا، جزو صد تن برگزیده محصلان اعزامی شد که به فرانسه رفتند تا هر یک به نحوی نقشی مؤثر در آینده علمی و فرهنگی ایران ایفا کنند. او پس از ۷ سال با همسر فرانسویاش به ایران آمد و دانشیار ریاضی دانشکده علوم و دانشسرای عالی شد. در سال ۱۳۲۰ مسئولیت شبانهروزی دبیرستان البرز را به او واگذار کردند و ۳ سال بعد، مدیریت کل دبیرستان را، او ۳۴ سال مدیر دبیرستان البرز باقی ماند و با نحوه خاص مدیریتش، دانشآموزان برجستهای را زیر دست خود پرورش داد تا آنها نیز هر یک به سهم خود، نقش مؤثر در ساختن فضای علمی و فرهنگی ایران ایفا کنند.
در سال ۱۳۲۵، مدیرکل اداری و آموزشی وزارت فرهنگ شد. در سال ۱۳۴۱، رئیس دانشکده پلیتکنیک تهران و در سال ۱۳۴۴ مسئول تشکیل و تأسیس دانشگاه صنعتی شریف شد. او در ۱۱ آبان ۱۳۴۴ این مسئولیت را عهدهدار شد و اول مهر ۱۳۴۵ یعنی ۱۱ مشاغل و مناصب؛ عضو هیأت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران، ریاست دانشگاه شیراز، ریاست دانشگاه پلیتکنیک (امیرکبیر)، ریاست دانشگاه ملی (شهید بهشتی)، پایهگذار دانشگاه صنعتی شریف و نخستین رئیس آن، ریاست دبیرستان البرز.
دکتر مجتهدی در سال ۱۳۷۶ در شهر نیس در جنوب فرانسه درگذشت و همانجا به خاک سپرده شد.
محمد علی خان امین دیوان حاکم لاهیجان
باز دید دیبا از لاهیجان
دهه پنجاه
باز دید فریده دیبا از لاهیجان باتفاق دکتر محمد سام کرمانی استاندار گیلان
از سری عکسهای مهدوی در انستاگرا م
دانش آموزان دبیرستان ملی محمدی لاهیجان
سال 1344 شمسی
این دبیرستان در سال 1339 توسط آیت الله مهدوی تاسیس گردید
ایستاده از راست : بیژن اعتمادی بزرگ - وهاب زاده - بهمن نیری ( مربی تیم ) - باقر باقری
نشسته از راست : دلسینار - اسماعیل مه رو - علیرضا محمودی - کاظم فرح پور
ورزشگاه تختی لاهیجان
کشتی گیران
سال 1346
دانش آموزان متوسطه دبیرستان عبذالرزاق : سال 1338 شمسی
از سمت راست : بالا سید باقر مدنی - بصیر علیزاده - سید مرتضی بحری - احمد شفیعی کریمی - بهروز حمیدی - محمود محمودی -علی شریفی - نوشری - خوش سیرت - حسین میرشنوا - صنایع نادری - بهر ام ملتشاهی - مرزبند
از سری عکسهای مهدوی در انستاگرا م
تیم منتخب بسکتبال دبیرستان ایرانشهر و عبدالرزاق لاهیجان
سال تحصیلی 1337 شمسی
از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
لاهیجان عکس یادگاری
سال 1337 شمسی
لاهیجان . . . دهه چهل شمسی
از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
دور همی ، لاهیجانیهای ساکن تهران
سال 1370 شمسی
دبستان منتصرالملک (حقیقت )
تاسیس 1284 شمسی
در کتاب گیلان در گذرگاه زمان از مدرسهای به نام مدرسه ملی حقیقت لاهیجان یاد میشود که سال ۱۲۸۶ خورشیدی «به مدیریت صحتالسلطنه تحویلداری دایر شد که اداره امور مدرسه بعد از او به شکراللهخان مهربان محول گردید.» این مدرسه، چنان که اشاره شد، مدرسهای ملی بود و «نکته قابل ذکر این است که بانیان مدارس ملی نه تنها دنبال نفع شخصی نمیرفتند و منظور مادی نداشتند، بلکه تا حدی وجود خویش را که میبایست اصولاً صرف امور زندگی و تلاش معاش کنند تبرعاً و بدون هیچگونه توقع و پاداش و چشمداشت، وقف خدمت به فرهنگ میساخته و کسب شهرت و اعتبار و نیکنامی و افتخار را از طریق پرورش استعدادها و تهیه وسایل بیداری افکار، جستجو مینمودهاند. مدارس ملی مذکور که به سعی و اهتمام افراد نیکوکار تأسیس مییافت، نه درآمد منظمی داشت و نه از طرف دولت و وزارت معارف کمکی به آنها میشد. آنها میبایست با بودجه شخصی و از راه دریافت شهریه و اعانات، اداره شوند. چنانچه از طرف حکام و فرمانداران دانشدوست، مساعدتهایی به عمل میآمد توفیق بیشتری در توسعه تشکیلات فرهنگی حاصل میگشت وگرنه منبع مالی، منحصر به همان وصول شهریه، اعانات و عایدات نمایشهایی راوی میافزاید که «تحصیلات مدارس، اگرچه برنامه منظم و مرتبی مانند امروز نداشت و توقف شاگرد در یک کلاس یا ارتقا آن به کلاس بالاتر، به حکم امتحانات آخر هر سال تحصیلی متداول نبود. اما توجه و علاقه و سختگیری مربیان و آموزگاران به اندازهای بود که شاگرد جرأت لاابالیگری و بیبندوباری به خود نمیداد. زیرا هم از مربیان و آموزگارانش حساب میبردند و هم از اولیایش و لذا از بیم شرمندگی و سرافکندگی در بین همسنوسالانش، تن به کار و کوشش میداد تا از کاروان علم و دانش عقب نماند. اولیای مدارس، پای بزرگان علم و ادب را به عنوان تشویق محصل به مدرسه میکشاندند تا مدارج تحصیلی، میزان استعداد و فراگرفتههای محصلین را ارائه دهند.» البته دو مدرسه دولتی به نامهای ابتدایی و دوشیزگان هم در لاهیجان داشتیم که اولی را یوسف خان دبیرالسلطان مدیریت میکرد و بر دومی که مخصوص دختران بود خانمی به نام افسرالدوله نظارت داشت.
مجله فرهنگي و اجتماعي لاهیجان
. این مدرسه بر سر تقاطع دو کوچه، که اول کوچه بحیی آباد بود. در انتهای کوچه ای که از تازه بازار شروع و از جلوی مسجد اکبریه میگذشت تا سر کوچه یحیی آباد میرسید و کوچه دیگر از بین حمام گلشن و چهار پادشاه شروع و در دهنه کوچه یحیی آباد با کوچه اولی میرسید. مدرسه حقیقت که در زمان ما به مدرسه منتصرالملکی هم خوانده میشد بر سر این سه راهی واقع بود. ۱- پیرعلی کوچه ۲- کوچه منتصرالملک ۳- یحیی آباد کوچه.
میرزا اسدالله خان منتصرالملک از رجال متنفذ لاهیجان در عصر مشروطیت بود،وی در زمره رهبران مشروطه خواه انزمان لاهیجان بشمار میرفت و دارای معلومات بود ،دو دوره به نیا بت حکومت لاهیجان منصوب شد و از پیشگا مان علم نوین در نواحی شرق گیلان بود. از جمله اقدامات ماندگار وی تاسیس اولین دبستان به سبک نوین در لاهیجان بنام دبستان حقیقت میباشد که در ان عصر سرو صدای زیادی بپا نمود،
صحرای لاهیجان سال 1341 شمسی
دور تر ساهتمان هلال احمر در حال ساخت ، وسط میدان ساختمان یک طبقه سنگی ژاندارمری، کارخانه چای سازی ابریشمی دیده میشود.
از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی
دانش اموزان دبیرستان ایرانشهر لاهیجان کلاسهای اول و دوم و سوم
سال 1318 شمسی
از سری عکسهای آقای مهدوی در انستاگرا م
دانش اموزان دبیرستان عبدالرزاق لاهیجان
سال تحصیلی 1338 شمسی
لاهیجان سال 1338 شمسی
عکس یادگاری