Sunday, December 31, 2023

اربابان زمان خود

از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی

  سال 1345 شمسی


از سمت راست آقایان :  تقی رادمنش - حسن خان صفاری - اصغر خان صفاری - کریم ارباب - غلامعلی خان صفاری


Saturday, December 30, 2023

باغ توکلی

ز سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی 

 جلو عمارت چای خشک کنی باغ توکلی در بازکیاگوراب لاهیجان

سال 1314 شمسی

از سمت راست آقایان : سید عبدالوهاب توکلی - سید عیسی میررازقی محمد کمالی - علی اکبر کسرا - سید نعمت الله توکلی

نشسته : نوری توکلی

Friday, December 29, 2023

چهاردهی

  قنبر خان چهار دهی

عمارت نوستالژیک و خاطره انگیز قنبر خان چهاردهی (ساختمان پابرجا در محوطه سازمان چای کشور در لاهیجان)
قنبر خان چهاردهی از مالکان، سرمایه داران و خیرین بزرگ گیلان به شمار می‌رفت که در لاهیجان سکونت داشت. از جمله املاک وی که مدتی خانه شخصی ایشان نیز بود می‌توان به ساختمان پابرجا در محوطه سازمان چای کشور در لاهیجان (خیابان ملت) اشاره کرد. علاوه بر آن صاحب چند عمارت دیگر در کتشصت آبادان و چهارده و عمارتی در چهار خانه سر لاهیجان بود. به گفته مردم محلی وی مالک زمین های زیادی در گیلان بوده است.
او کمک شایانی به اقتصاد مردم محلی می‌کرد. از جمله موقوفات و خدمات ایشان می‌توان به دبیرستان مهین در لاهیجان، دبستان فرهاد در چهارده، مسجد چهارده، بازارچه و کارخانه برنجکوبی چهارده ، حمام چهارده، پاسگاه دریایی فرهاد در بندر کیاشهر، سّد قوام ، پل کورکا، پیشکار بزرگترین کارخانه چای گیلان در بازکیاگوراب به نام کارخانه قوام، کارخانه برنجکوبی مالفجان، اولین مدرسه دولتی لسکوکلایه و سرمایه گذاری در زورخانه لاهیجان اشاره کرد. وی همچنین تعداد زیادی جاده، پل و خانه برای رفاه روستاییان ساخته بود.
 سال فوت ایشان 1337 خورشیدی می باشد و محل دفن ایشان در محله اردوبازار میباشد.

Thursday, December 28, 2023

سرتیپ صفاری

  تیمسار سرتیپ صفاری


زندگینامه محمد علی صفاری
محمدعلی صفاری را می‌توان یکی از پرکارترین سیاستمداران دوران پادشاهی پهلوی دانست، او فهرست متنوعی از پیشه های کلیدی را در کارنامه کاری خود دارد. شغل‌هایی مانند ریاست کل شهربانی، استانداری، ریاست شیلات کشور، شهرداری، نمایندگی، فرمانداری، سناتور، نویسنده، ریاست دانشگاه و... . محمدعلی صفاری در سال هزارودویست‌وهشتاد در شهر لاهیجان به‌دنیا آمد، پدرش منظم‌السلطنه و پدربزرگش محمدعلی‌خان امین دیوان هردو از زمین‌داران بزرگ و حاکمان لاهیجان بودند و نسبشان را به خاندان کیانی سیستان و عمرولیث صفاری می‌رسانند. منظم‌السلطنه محمدعلی نوجوان را به روسیه تزاری و پس از آن به فرانسه فرستاد تا به تحصیلات نظامی بپردازد. بازگشت او به ایران فاصله چندانی با کودتای هزارودویست‌ونودونه نداشت، همین کودتا راه را برای پیشرفت او فراهم کرد، صفاری معاون رئیس بلدیه تهران شد و در توسعه شهر تهران و تعریض خیابانها و ایجاد پارکهای مانند پارک شهر کوشید، پس از آن در سال هزاروسیصدویازده وارد نیروی دریایی شده و فرماندهی بخشی از آن را برعهده گرفت، پس از آن ریاست املاک دربار گیلان و مازندران به او سپرده شد و کمی بعد سمت فرمانداری گرگان به او محول شد. پس از تبعید رضاشاه و نخست وزیری قوام‌السلطنه در سال بیست‌و‌پنج با درجه سرتیپی به ریاست شهربانی کل کشور رسید. این دوران مصادف شد با ترور شاه جوان، صفاری همان کسی بود که در آنروز با اسلحه کمری خود ناصر فخرآرایی (ضارب) را از پای درآورد. صفاری در سال سی‌ودو به دلیل خدمات پیشین‌اش در سمت معاون بلدیه، شهردار تهران شد. سپس در ادوار هیجدهم، نوزدهم و بیستم نماینده لاهیجان در مجلس شورای ملی بود، بعد به استانداری خوزستان برگزیده شد و پس از آن به استانداری آذربایجان منصوب شد و سپس مجدداً شهردار تهران گردید (پارک دانشجو با طراحی پسرش بیژن صفاری از یادگار های این دوران است). او مجموعاً دو بار رئیس شهربانی، دو بار شهردار تهران، سه دوره نماینده مجلس، سه بار استاندار، سه دوره سناتور و یک دوره رئیس دانشگاه بوده‌است. از ایشان آثار مکتوبی نیز به یادگار مانده است. محمدعلی صفاری در نهایت در سال 
شصت و هفت در سن نود سالگی در تهران درگذشت و در بهشت زهرای تهران به خاک ایران سپرده شد.

Wednesday, December 27, 2023

ناظم دبیرستان البرز

فیض الله ارض پیما



زندگینامه زنده یاد استاد فیض الله ارض پیما (معلم و نویسنده لاهیجانی)
فیض الله ارض پیما متولد ۱۳۰۴ در شهر لاهیجان در خانه ای در محله ی اردو بازار که در سال ۱۲۷۸ به سبک معماری دوران قاجاریه در اواسط دوران مظفریان الدین شاه ساخته شده بود .
تحصیلات ابتدایی در دبستان‌های سپه و حقیقت لاهیجان.
تحصیلات متوسطه در دبیرستان ایرانشهر لاهیجان.
تحصیل در دانشسرای مقدماتی تهران و دانشسرای کشاورزی کرج.
فارغ التحصیل در رشته جغرافیای انسانی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۹.
دبیر و معاون دبیرستان البرز و دبیر دبیرستان های خوارزمی و مرجان و دیگر دبیرستان های معتبر.
مولف کتاب (تاریخ صنایع چای و چای سازی در ایران )که در پژوهشکده ی چای به عنوان کتاب مرجع استفاده می‌شود. کتاب دوم ایشان درمورد جغرافیای کشورهای توسعه نیافته که متاسفانه به چاپ نرسید..
از ایشان کتابخانه ی نفیسی با حدود ۱۲۰۰ جلد کتاب های تاریخی و اجتماعی و سیاسی به یادگار مانده است.
 ایشان برای تمام وقایع تاریخی و همه اعضای خانواده اشعاری سروده اند
از ایشان دو فرزند به یادگار مانده است: دکتر فرزین ارض پیما و مهندس فریماه ارض پیما.
استاد ارض پیما در دی ماه ۱۳۹۶ در تهران درگذشت و در آرامستان آقا سید محمد یمنی به خاک سپرده شد.
 

Tuesday, December 26, 2023

استاد

  دکتر مظفر معصومی


دكتر معصومي در سال 1367 به تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد شرق گيلان در لاهيجان اقدام كرد. دكتر ميرمظفر معصومي، در سال 1310 (هجري شمسي) در شهرستان لاهيجان متولد شد. وي، پس از اتمام دوران دبيرستان، در مقطع ليسانس رشته‌ي رياضي دانشكده‌ي علوم دانشگاه تهران پذيرفته شد و پس از آن، موفق شد كه مدرك فوق ليسانس در رشته‌ي رياضي محض در اين دانشگاه را دريافت كند. استاد معصومي، پس از فارغ‌التحصيلي، در سال 1339 با سمت دبير دانشگاه در دانشكده‌ي علوم دانشگاه تهران استخدام شد و در سال 1344 نيز با دريافت بورس تحصيلي از سوي دانشگاه به فرانسه اعزام شد. وي، در فرانسه مدرك كارشناسي ارشد انفورماتيك و دكتري رياضي كاربردي در بخش انفورماتيك را از دانشكده‌ي علوم پاريس دريافت كرد. پس از آن، در سال 1348 به كشور بازگشت و در دانشگاه تهران مشغول به كار شد و از اسفند سال 1357 به درخواست دانشجويان، به سمت رييس دانشكده‌ي هواشناسي و علوم جوي دانشگاه تهران منصوب شد. پس از انتقال اين دانشكده به دانشگاه تهران و دانشكده‌ي فني مهندسي در سال 1361، دوباره به تهران بازگشت و در دانشكده‌هاي فني، دندانپزشكي، پزشكي، داروسازي و نيز در دانشگاه پلي تكنيك تهران به تدريس مشغول شد و در سال 1373 و پس از 36 سال خدمت بازنشسته شد.

Monday, December 25, 2023

 دکتر محمد علی مجتهدی


اول مهرماه سالروز تولد مردی است که حق زیادی به گردن علم و صنعت این مرز و بوم دارد. در این روز کودکی در شهر زیبای لاهیجان به هستی قدم نهاد که بعدها ضمن 37 سال مدیریت موفق و پربار دبیرستان البرز تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه پلی تکنیک تهران، دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان قطب جدید علمی کشور و برای اعتلای میهن اش بنیان نهاد.
دکتر مجتهدی در سال ۱۲۸۷ در لاهیجان به دنیا آمد، تحصیل را در هفت سالگی در مدرسه ابتدایی حقیقت شروع نمود در سال 1304 شمسی به تهران آمد و تحصیلات خود را در دارالمعلمین مرکزی ادامه داد و سپس در مدرسه متوسطه شرف تهران سال پنجم و ششم متوسطه را به پایان رساند. در سال ۱۳۱۰ مدرک دیپلم کامل متوسطه (شعبه علمی ) را گرفت و در همان سال پس از قبولی در امتحانات اعزام محصل به اروپا، جزو صد تن برگزیده محصلان اعزامی شد که به فرانسه رفتند تا هر یک به نحوی نقشی مؤثر در آینده علمی و فرهنگی ایران ایفا کنند. او پس از ۷ سال با همسر فرانسوی‌اش به ایران آمد و دانشیار ریاضی دانشکده علوم و دانشسرای عالی شد. در سال ۱۳۲۰ مسئولیت شبانه‌روزی دبیرستان البرز را به او واگذار کردند و ۳ سال بعد، مدیریت کل دبیرستان را، او ۳۴ سال مدیر دبیرستان البرز باقی ماند و با نحوه خاص مدیریتش، دانش‌آموزان برجسته‌ای را زیر دست خود پرورش داد تا آنها نیز هر یک به سهم خود، نقش مؤثر در ساختن فضای علمی و فرهنگی ایران ایفا کنند.
در سال ۱۳۲۵، مدیرکل اداری و آموزشی وزارت فرهنگ شد. در سال ۱۳۴۱، رئیس دانشکده پلی‌تکنیک تهران و در سال ۱۳۴۴ مسئول تشکیل و تأسیس دانشگاه صنعتی شریف شد. او در ۱۱ آبان ۱۳۴۴ این مسئولیت را عهده‌دار شد و اول مهر ۱۳۴۵ یعنی ۱۱ مشاغل و مناصب؛ عضو هیأت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران، ریاست دانشگاه شیراز، ریاست دانشگاه پلی‌تکنیک (امیرکبیر)، ریاست دانشگاه ملی (شهید بهشتی)، پایه‌گذار دانشگاه صنعتی‌ شریف و نخستین رئیس آن، ریاست دبیرستان البرز.
دکتر مجتهدی در سال ۱۳۷۶ در شهر نیس در جنوب فرانسه درگذشت و همان‌جا به خاک سپرده شد. 

Sunday, December 24, 2023

امین دیوان

  محمد علی خان امین دیوان حاکم لاهیجان


میرزا محمد علی خان صفاری ملقب به «امین الدیوان» یا «امین دیوان لاهیجی» به معنای لاهیجانی بزرگترین فئودال منطقه لاهیجان زمان قاجار بودکه بعد از مرگ پدر،حکومت لاهیجان و رانکوه درشرق گیلان را به دست آورد. نوشته اند ; گسترهٔ املاک وی از شمال به دریای کاسپین، از غرب به کناره‌های شرقی سپیدرود، از جنوب به کوههای البرز و از شرق به حدود لنگرود می‌رسید.بیشترین مراکز تجاری قدیم لاهیجان از قبیل حمام تاریخی گلشن تا کاروانسرای محمدعلیخانی که هم اکنون با این نام برقرار است به وی تعلق داشت. امین الدیوان در رشت هم املاکی داشت و خانه بزرگش در محله خمیران زاهدان رشت در محدوده حاجی آباد فعلی واقع بود که بعد ها تخریب شد. حاج علی اکبر خان (عموی میرزا کاظم خان، پدرِ امین دیوان) که حاکم لاهیجان بود‌ و در سال ۱۲۳۹ هجری قمری مسجدی را در محله گابنه بنیان نهاد که بعدها به نامش ، یعنی "اکبریه" معروف شد که امروزه از آثار تاریخی شهرستان لاهیجان محسوب می شود..
جد اعلای این خاندان در گیلان امیر عبدل‌عزیز سیستانی بود که پدر به پسر و پسر به پدر نواده پسری عمرولیث صفاری بود و والی تبرستان،،،
که به دلیل طغیان اهالی منطقه با همه کسان خود به گیلان و مازندران گریخت و زمین های زیادی را خریداری کرد.
حتی نام منطقه سیستان «سوستان با گویش گیلکی» را ایشان روی زمین های تحت مالکیت خود گذاشته بودند،،، به یاد سرزمین مادریشان.
این خاندان به صورت وراثتی بر لاهیجان حکومت داشتند و معروف ترین حاکم از این طایفه « امین دیوان » بود.
نامبرده در زمان حیاتش نفوذ زیادی بر منطقه شرق گیلان یا همان بیه پیش قدیم داشت. سال ۱۳۱۰ هجری قمری را تاریخ وفات او نوشته اند. وی از خاندان حکومتگر صفاری بود. سردودمان صفاری ها ،حاج مهدی نام داشت که یکی از دخترانش به همسری امیر هدایت الله خان گشت رودخانی فومنی(اتور خان رشتی)_ از حاکمان مقتدر اواخر زندیه و اوایل قاجاریه گیلان _ درآمده بود.صفاری ها به روایتی نسب خود را به یعقوب لیث صفاری( موسس سلسله صفاریان سیستان) می رسانند و به همین خاطر نام خانوادگی" صفاری" را برگزیده اند. شماری از اعضای این خاندان در دوره پهلوی به مقام و منصب کشوری و لشکری رسیدند.

Saturday, December 23, 2023

لاهیجان

 لاهیجان قدیم. . . دهه چهل

به روایت تصویر



Friday, December 22, 2023

Thursday, December 21, 2023

مجسمه

  مجسمه کاشف السلطنه ،در کنار استخر و شیطان کوه لاهیجان



Wednesday, December 20, 2023

Tuesday, December 19, 2023

باز دید

 باز دید دیبا از لاهیجان

دهه پنجاه

 باز دید فریده دیبا از لاهیجان باتفاق دکتر محمد سام کرمانی استاندار گیلان

Monday, December 18, 2023

ملی محمدی

از سری عکسهای مهدوی در انستاگرا م 

 دانش آموزان دبیرستان ملی محمدی لاهیجان

سال 1344 شمسی


این دبیرستان در سال 1339 توسط آیت الله مهدوی تاسیس گردید

ایستاده از راست : بیژن اعتمادی بزرگ - وهاب زاده - بهمن نیری ( مربی تیم ) - باقر باقری

نشسته از راست : دلسینار - اسماعیل مه رو - علیرضا محمودی - کاظم فرح پور


Sunday, December 17, 2023

هتل

  هتل آبشار لاهیجان

دهه چهل شمسی




Saturday, December 16, 2023

کشتی

 ورزشگاه تختی لاهیجان

کشتی گیران

سال 1346


 ابوالحسن قنبر نژاد - هادی بانکی - محمد روحی پور - جفا کش - فرهاد نخجیری - بهروز باقری پور - تیمور حدادپور - رضا ارض پیما - تمیز دوست - علی عباسی

Friday, December 15, 2023

Thursday, December 14, 2023

دبیرستان

 از سری عکس های آقای مهدوی

دانش آموزان متوسطه دبیرستان عبذالرزاق : سال 1338 شمسی

از سمت راست :  بالا سید باقر مدنی - بصیر علیزاده - سید مرتضی بحری - احمد شفیعی کریمی - بهروز حمیدی - محمود محمودی -علی شریفی - نوشری - خوش سیرت - حسین میرشنوا - صنایع نادری - بهر ام ملتشاهی - مرزبند

دبیرستان عبدالرزاق

Wednesday, December 13, 2023

بسکتبال

از سری عکسهای مهدوی در انستاگرا م 

 تیم منتخب بسکتبال دبیرستان ایرانشهر و عبدالرزاق لاهیجان

سال تحصیلی 1337 شمسی


حمید سلطانی - محمود فروهش - جهانسوز - دکتر میثمی -؟- کامران

Tuesday, December 12, 2023

کوه

  آبشار و شیطان کوه لاهیجان

سال 1402 شمسی



Monday, December 11, 2023

عکس یادگاری

از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی 

لاهیجان عکس یادگاری

 سال 1337 شمسی

نشسته : برق - محمد علی رجب پور- اکرامی  - حسن مجتهدی - قریشی
ایستاده : مطلق زاده - لطفالله مساح - محمد تقی  ازادسرو - چایچی - ملتشاهی  - فیض الله ارض پیم

 

Sunday, December 10, 2023

Lahijan

  لاهیجان . . . دهه چهل شمسی


از سمت راست آقایان : غلامحسین کریم - ؟ - احمد فتحی زاده ( عضو انجمن شهر لاهیجان ) - غلام حسن فرحمند ( تاجر چای و ابریشم ) - شاهنده ( رئیس ثبت لاهیجان )

Saturday, December 9, 2023

دورهمی

از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی

دور همی ، لاهیجانیهای ساکن تهران

 سال 1370 شمسی


از سمت راست : حسین فلاح خیر - دکتر اردشیر منتصری - دکتر علی رحیمی - سیروس فرید منجتهدی - منوچهر ازاد - فاطمی - شاهپور منتصری - دکتر راجی - سیروس ناصر شریف - ؟- دکتر ناصر دیوشلی - ایرج ناصر شریف - دکتر حسین محقق زاهد - تیمسار حسین صفارنیا
 

Friday, December 8, 2023

منتصرالملک

 از انستاگرام لاهیجان من وتو

دبستان منتصرالملک (حقیقت )

تاسیس 1284 شمسی



در کتاب گیلان در گذرگاه زمان از مدرسه‌ای به نام مدرسه ملی حقیقت لاهیجان یاد می‌شود که سال ۱۲۸۶ خورشیدی «به مدیریت صحت‌السلطنه تحویلداری دایر شد که اداره امور مدرسه بعد از او به شکرالله‌خان مهربان محول گردید.» این مدرسه، چنان که اشاره شد، مدرسه‌ای ملی بود و «نکته قابل ذکر این است که بانیان مدارس ملی نه تنها دنبال نفع شخصی نمی‌رفتند و منظور مادی نداشتند، بلکه تا حدی وجود خویش را که می‌بایست اصولاً صرف امور زندگی و تلاش معاش کنند تبرعاً و بدون هیچ‌گونه توقع و پاداش و چشم‌داشت، وقف خدمت به فرهنگ می‌ساخته و کسب شهرت و اعتبار و نیک‌نامی و افتخار را از طریق پرورش استعدادها و تهیه وسایل بیداری افکار، جستجو می‌نموده‌اند. مدارس ملی مذکور که به سعی و اهتمام افراد نیکوکار تأسیس می‌یافت، نه درآمد منظمی داشت و نه از طرف دولت و وزارت معارف کمکی به آن‌ها می‌شد. آن‌ها می‌بایست با بودجه شخصی و از راه دریافت شهریه و اعانات، اداره شوند. چنان‌چه از طرف حکام و فرمانداران دانش‌دوست، مساعدت‌هایی به عمل می‌آمد توفیق بیشتری در توسعه تشکیلات فرهنگی حاصل می‌گشت وگرنه منبع مالی، منحصر به همان وصول شهریه، اعانات و عایدات نمایش‌هایی راوی می‌افزاید که «تحصیلات مدارس، اگرچه برنامه منظم و مرتبی مانند امروز نداشت و توقف شاگرد در یک کلاس یا ارتقا آن به کلاس بالاتر، به حکم امتحانات آخر هر سال تحصیلی متداول نبود. اما توجه و علاقه و سختگیری مربیان و آموزگاران به اندازه‌ای بود که شاگرد جرأت لاابالیگری و بی‌بندوباری به خود نمی‌داد. زیرا هم از مربیان و آموزگارانش حساب می‌بردند و هم از اولیایش و لذا از بیم شرمندگی و سرافکندگی در بین هم‌سن‌وسالانش، تن به کار و کوشش می‌داد تا از کاروان علم و دانش عقب نماند. اولیای مدارس، پای بزرگان علم و ادب را به عنوان تشویق محصل به مدرسه می‌کشاندند تا مدارج تحصیلی، میزان استعداد و فراگرفته‌های محصلین را ارائه دهند.» البته دو مدرسه دولتی به نام‌های ابتدایی و دوشیزگان هم در لاهیجان داشتیم که اولی را یوسف خان دبیرالسلطان مدیریت می‌کرد و بر دومی که مخصوص دختران بود خانمی به نام افسرالدوله نظارت داشت.

مجله فرهنگي و اجتماعي لاهیجان

. این مدرسه بر سر تقاطع دو کوچه، که اول کوچه بحیی آباد بود. در انتهای کوچه ای که از تازه بازار شروع و از جلوی مسجد اکبریه میگذشت تا سر کوچه یحیی آباد میرسید و کوچه دیگر از بین حمام گلشن و چهار پادشاه شروع و در دهنه کوچه یحیی آباد با کوچه اولی میرسید. مدرسه حقیقت که در زمان ما به مدرسه منتصرالملکی هم خوانده میشد بر سر این سه راهی واقع بود. ۱- پیرعلی کوچه ۲- کوچه منتصرالملک ۳- یحیی آباد کوچه.


میرزا اسدالله خان منتصرالملک از رجال متنفذ لاهیجان در عصر مشروطیت  بود،وی در زمره رهبران مشروطه خواه انزمان لاهیجان بشمار میرفت و دارای معلومات بود ،دو دوره به نیا بت حکومت لاهیجان منصوب شد و از پیشگا مان علم نوین در نواحی شرق گیلان بود. از جمله اقدامات ماندگار وی تاسیس اولین دبستان به سبک نوین در لاهیجان بنام دبستان حقیقت میباشد که در ان عصر سرو صدای زیادی بپا نمود،


 

Thursday, December 7, 2023

صحرا

  صحرای لاهیجان سال 1341 شمسی


دور تر ساهتمان هلال احمر در حال ساخت ، وسط میدان ساختمان یک طبقه سنگی ژاندارمری، کارخانه چای سازی ابریشمی دیده میشود. 


Wednesday, December 6, 2023

دبیرستان

از سری عکسهای آقای دکتر محمد رضا توکلی 

دانش اموزان دبیرستان ایرانشهر لاهیجان کلاسهای اول و دوم و سوم

سال 1318 شمسی

اسا می دانش اموزان : فیض الله ارض پیما - انوار ملک شاه نظریان - محسن طوافی - احمد سعادت - دکتر محمد اسماعیل واعظ قائمی - ابوالقاسم مخزن زاهدی - دکتر ابوالجسن ضیا ظریفی - محمد علی شیخان - احمد پور عیسی - محمد رضا صدر ممتاز- منوچهر علیزاده راستان - محمد حسن مطلق زاده - احمد مستوفی - عباس نژاد شمسی - نوری مطلق زاده - محمد فرید- احمد رحمانی - احمد طاهر پرور - علی نقی کریم - حسن کمالی - منوچهر جهانسوز  شاهی- محمد محقق زاهد - احمد خسروی راد- محمد رضا کریم - علی صدر ممتاز - رحمت نصیری - علی سیروس ضیا - ابراهیم فقیه محمدی - محمد مطلق زاده - ذبیح الله محسنی کبیر - حسن فقیه نخجیری - اسحق چایچی


 

Tuesday, December 5, 2023

خیابان

 دور نمائی از شیطان کوه لاهیجان

سال 1351



Monday, December 4, 2023

یادگاری

  عکس یادگاری 

دکتر سید علی معصومی - مهندس فرداد جنابی معاون شهرداری لاهیجان

Sunday, December 3, 2023

دبیرستان

 از سری عکسهای آقای مهدوی در انستاگرا م

دانش اموزان دبیرستان عبدالرزاق لاهیجان

سال تحصیلی 1338 شمسی 



دانش اموزان عبارتتن از : امیر شنوا - پرویز عبادی - بهروز بابائی - هوشنگ ملتشاهی - منصور کیانی - مهربان - حسن راستا -
باقر مدنی - علی شریعتی - ایرج فومنی - غلام مقصدی - محمود محمودی - بهروز حمیدی -رامین عسکری


دبیرستان عبدالرزاق




Saturday, December 2, 2023

Friday, December 1, 2023

لاهیجان

 لاهیجان سال 1338 شمسی

عکس یادگاری


 ایستاده از سمت راست. :  منصور ادیب - غلامحسین میر مطلبی - نودرالدین مشایی - حبیب الله ارض پیما - بیژن قوامی - شاپور کسری - هاشم کمالی
نشسته از سمت راست :  مهدی پیروز - عبدالخالق محمودی - جعفر دانشوران - غلامحسین چایچی